Je bent misschien al eens in Athene geweest maar vast nog niet in de Atheense Rivièra? De Atheense Rivièra is een vakantiebestemming aan de kust dichtbij Athene. Een prachtige kustlijn van 16 kilometer. Start in Faliro, de stad die je in 15 minuten vanaf de bruisende hoofdstad bereikt. Hier kun je iedere woensdag en zaterdag gratis een fiets huren om langs de prachtige boulevard te fietsen. Vanaf Faliro kun je met een tram de hele kust afrijden, zodat jij bij elke stad een stop kunt maken.

Stedentrip Athene en Atheense Rivièra

Athene is een aanrader als stedentrip, maar dat wist je vast al. Maar wat veel mensen niet weten, is dat de kuststreek – de Atheense Riviera – ook een heerlijke plek is voor een citytrip of zonvakantie.

Wij tippen in ieder geval een stop bij Vouliagmeni, een kosmopolitische plek, waar je waanzinnig kunt dineren aan zee en waar je een heerlijk zandstrand vindt. Hier geniet je van een super verse frappé en kun je vervolgens in het kristalheldere water een plons maken.

Poseidon’s Tempel in Sounio

Poseidon’s Tempel in Sounio

Eindig je reis met een cultureel hoogtepunt: Poseidon’s Tempel in Sounio. Als je hier aan het einde van de middag komt zie jij een zonsondergang die recht uit je dromen komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.