Met de kids op vakantie naar Griekenland? Doen! Griekenland is een perfecte bestemming voor gezinnen: je vindt er de mooiste natuur, prachtige accommodaties, lekker eten en fraaie stranden.

Griekenland met kinderen

Er zijn vele geschikte hotels en accommodaties in Griekenland waar het voor kinderen heerlijk vertoeven is. Zowel voor tieners als pubers. Er moet natuurlijk een goed zwembad zijn, als het even kan inclusief glijbaan. Een lekker strand op loopafstand doet ook wonderen. En er moeten vooral veel leuke dingen te doen zijn. Lekker snorkelen, zwemmen, (water)sporten en leeftijdsgenootjes om mee te spelen.

Waarom op vakantie naar Griekenland met kinderen?

De Grieken zijn echt dol op kinderen. Kinderen kunnen altijd mee naar het restaurant of het terras, dat doen de inwoners van Griekenland zelf ook. Ze zullen met open armen worden ontvangen. En als de kinderen huilen of wat lawaai maken bij het spelen, dan is dit geen probleem. Kinderen hebben een grote aantrekkingskracht op Griekse mensen. Ze zullen vaak een praatje of grapje met ze proberen te maken en de kinderen zelfs willen optillen of de wang even aanraken. De meisjes worden vaak liefkozend “koukla” (popje) genoemd.

Reizen met een baby

reizen met kinderen naar Griekenland

Griekenland is ook een zeer geschikte vakantiebestemming voor een (eerste) vakantie met je baby. Het is niet ver vliegen (zo’n 3,5 uur vanaf Amsterdam). Veel restaurants en hotels zijn gewend aan gezinnen met baby’s en kleine kinderen. De kindvriendelijke hotels op Griekenland hebben kinderbedjes en babystoeltjes en de kamers zijn vaak voorzien van een waterkoker. In Griekenland kun je uiteraard babyvoeding (zowel potjes als poedermelk) krijgen, maar voor een korte vakantie is het misschien wel prettiger om vertrouwde babyvoeding vanuit Nederland mee te nemen. En neem dan ook gelijk wat luiers mee, want die zijn er een stukje duurder. Griekenland met een baby of jonge kinderen? Doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.